Çifte Kumrular İçin Romantik Tatil Rotaları
Seyahat Rehberi - Aug. 10, 2022
about-us

Çifte Kumrular İçin Romantik Tatil Rotaları

İş hayatının yoğunluğundan ya da günlük hayatın koşturmacasından bazen çiftler birbirine ayıracak zaman bulamayabilirler. Ancak verilecek kısa bir mola, bütün kalabalıktan ve koşturmacadan uzaklaştıracak keyifli bir tatil tüm çiftlere iyi gelecektir. Tatil için seçeceğiniz yer ile ise bu kısa molayı keyifli bir tatil deneyimine çevirebilir, unutulmayacak anılarınıza yenisini ekleyebilirsiniz. 

Tatil anlayışı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Kimileri gezerek yeni yerler görmeyi, keşfetmeyi sever, kimileri yeni lezzetler tatmayı kimileri ise sessizlik ve sakinliği. Ancak söz konusu romantik bir tatil olunca gidilecek yerin sahip olduğu romantik atmosfer de ayrı bir önem kazanıyor tabii ki. Yazımızda çifte kumrular için unutmayacakları bir tatil deneyimi yaşayacakları dünyanın en romantik tatil rotaları hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağız. 

Paris-Fransa

Söz konusu romantik bir tatil olunca akıllara ilk gelen her ne kadar klişe olsa da sahip olduğu tüm özellikler ile bu klişenin tam anlamıyla hakkını veren Paris. Sahip olduğu büyüleyici romantik atmosfer sayesinde birçok romantik diziye ve filme konu olan ve birçok romantik olayların önemli sahnesi Fransa, romantik bir tatil geçirmek isteyenlerin de öncelikli tercihleri arasında. Ayrıca Paris ülkemizde en romantik tatillerden biri olan balayı tatili içinde en çok tercih edilen şehirler arasında yer alıyor. Ülkemizden Paris’e düzenlenen direkt uçuşlar sayesinde 3,5 saatlik bir uçak yolculuğu sonrasında Paris’e ulaşabilirsiniz. 

 

Venedik-İtalya

Romantik bir tatil denince akıllar gelen önemli şehirlerden biri de Venedik. Aşıklar şehri olarak bilinen Venedik, muhteşem güzellikleri ve büyüleyici ortamı ile dünyada eşi benzeri olmayan şehirlerden biri. Venedik her ne kadar sahip olduğu bu büyüleyici derecedeki romantik atmosferi ile balayı tatillerinin gözdesi olsa da romantik bir tatil geçirmek isteyen her çiftin deneyimlemesi gereken bir şehir. 

Romantik bir tatil için Venedik’e gitmeye karar verdiyseniz öncesinde mutlaka kendinize gezilecek yerler listesi hazırlamalısınız. Çünkü Venedik, mutlaka görmeniz gereken dini yapılara ve tarihi alanlara sahip. Ayrıca Venedik’in bu kadar popüler olmasındaki en önemli nedenlerden olan romantik bir gondol gezisi de olmazsa olmaz. Ülkemizden Venedik’e 2,5 saat süren bir uçak yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. 

 

Prag-Çek Cumhuriyeti

Kafka’nın şehri olarak bilinen Prag, Orta Çağ’dan kalma köprüleri, şatoları, heykelleri ve dönemin ruhunu tam anlamlıyla hissetmenizi sağlayan eşsiz ortamı ile romantik bir tatil için en uygun şehirlerden biri. Her bir köşesi ayrı bir güzelliğe sahip olan Prag’ta nehir kenarındaki köprülerde romantik yürüyüşler gerçekleştirebilir, gece olunca da bu tarihi büyüleyici şehrin kafelerinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Vize almakla vakit kaybetmeden hızlıca bir yurtdışı tatili yapmak istiyorsanız eğer bu yazımızı da incelemeyi unutmayın; https://www.ucuzyolu.com/blog/yazi/yurtdisina-vizesiz-cikabileceginiz-6-ulke/

Brüksel-Belçika

Tarihi dokusu ile eşsiz bir atmosfere sahip olan bir diğer önemli şehirlerden biri de Avrupa Birliği’ne de ev sahipliği yapan Brüksel.  Romantik bir tatilin yanı sıra Avrupa’nın diğer şehirlerini de görmek isteyenlerin özellikle tercih ettiği Brüksel Amsterdam, Paris ve Lüksemburg ‘a hızlı tren ile kolay ulaşım sağlayan bir şehir. 

Mykonos-Yunanistan

Yunanistan’ın parti adası olarak bilinen Mykonos her ne kadar eğlencenin merkezi olarak bilinen yerlerden biri olsa da aslında eğlenerek romantik bir tatil geçirmek isteyenler için de en ideal rotalardan biri. Gündüz mavi ve beyazın tadını çıkarırken geceleri eğlenebileceğin bir tatil istiyorsanız Mykonos tam size göre.

Ucuz yolu ekibi olarak bu yazımızda çifte kumrular için romantik tatil rotaları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur.  Romantik tatil rotaları ve benzeri içerikler için sitemizde bulunan diğer yazılara göz atabilirsiniz. Seyahat planlarınızı en basit ve en ucuz şekilde planlamak istiyorsanız seyahatin en kolay ve en ucuz yolu için uçak veya otobüs bileti seçeneklerine sitemiz üzerinden mutlaka göz atmalısınız. 

Yurtdışına çıkmak için illa pasaportunuzun olmasına gerek yok; kimlikle gidebileceğiniz ülkelere rehberlik eden yazımızı okumayı unutmayın; https://www.ucuzyolu.com/blog/yazi/kimlikle-gidebileceginiz-ulkeler/