Dünya Şehirleri Simgelerini Keşfedin
Seyahat Rehberi - Aug. 17, 2022
about-us

Dünya Şehirleri Simgelerini Keşfedin

Dünyanın farklı şehirlerine gitmek, kültürünü, yiyeceklerini ve tarihini keşfetmek her zaman özel bir deneyim olmuştur. Bu özel deneyimi daha da özel kılan işte şehirlere ait olan simgelerdir. Bu simgeler sayesinde şehirler birer cazibe merkezi haline dönüşmüş ve marka kent haline gelmişlerdir.  

Dünyayı gezip görmek isteyenlerin çoğunun ilgisini çekmeyi başaran bu şehir simgeleri ise sahip oldukları özellikler ya da tarihi ile de dikkatleri çekmeyi başarıyor. Bu yazımıda dünyanın en çok merak edilen şehir simgeleri hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağız. 

Eyfel Kulesi-Paris 

Dünyaca ünlü şehir simgeleri denince akıllara ilk gelen en önemli şehir simgelerinden biri tabii ki de Paris’in dünyaca ünlü Eyfel Kulesi. Tüm dünyada aşıklar şehri olarak bilinen Paris’in simgesi haline gelmiş olan Eyfel Kulesi şehir ile o kadar özdeşleşmiş durumda ki Paris’e yolu düşen herkesin mutlaka önünde çekilmiş bir fotoğrafı bulunuyor. 

126 yıl önce inşası tamamlanan Eyfel Kulesi, Fransız Devrimi’nin 100. Yıl kutlamalarında düzenlenen EXPO 1889 Paris Fuarı’nın giriş kapısı olarak kuleye ismini veren tasarımcı Gustave Eiffel tarafından inşa ediliyor. Birçok kişinin görmek için seyahat listelerine eklediği Eyfel Kulesi yılda ortalama 7 milyon turist tarafından ziyaret ediliyor. 

Opera Binası-Sidney

Muhteşem mimarisi ile Sidney’in şehir simgesi haline gelen Opera Binası sadece Sidney’in değil aynı zamanda bütün Avustralya’nın simgesi haline gelmiş durumda. Yılda yaklaşık 3000 etkinliğe ev sahipliği yapan Opera Binası çok eski bir tarihi ya da dikkatleri çeken bir hikayesi yok. Ancak dikkatleri üzerine çeken mimari projesi ile Unesco Dünya Mirasları listesine dahil olması ve yılda ortalama 2 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor olması dikkatleri üzerine çekmeye yetmiş. 

Kurtarıcı İsa Heykeli-Rio de Janeiro

Herkesin Kurtarıcı İsa Heykeli olarak bildiği ancak orijinal adı ile Cristo Redentor olan, Rio de Janeiro’ya yolu düşen herkesin mutlaka ziyaret ettiği bir heykel. Görüntüsü ve ihtişamı ile oldukça etkileyici bir heykel olan Kurtarıcı İsa Heykeli’nin dini bir sembol olduğu düşünülse de aslında sunduğu bu muhteşem görüntü ile aynı zamanda oldukça ünlü bir sanat eseri. 1922 yılında inşasına başlanan heykel 38 metre uzunluğunda İsa’nın kollarını iki yana açmış İsa’nın insanlığı kucaklamasını temsil etmek için inşa edilmiş. 

Özgürlük Anıtı-New York

Dünya şehir simgeleri denince ilk akıllara gelen şehir simgelerinden biri de artık Amerika ile özdeşleşmiş Özgürlük Anıtı. Dünyanın en çok bilinen heykellerinden biri olan Özgürlük Anıtı Fransa tarafından yapılarak Amerika’nın kuruluşunun 100. Yılında hediye ediliyor. Ayrıca Özgürlük Anıtı 1984 yılından beri UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alıyor. 

Tac Mahal-Agra

Dünya üzerinde aşk için yaptırılmış en güzel yapı olarak kabul edilen Tac Mahal aynı zamanda Hindistan’ın en önemli tarihi eserleri arasında yer alıyor. Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından ölen eşinin anısına yaptırılan Tac Mahal 1632 yılında yapılmaya başlamış ve inşaatı ise tam 20 yıl sürmüş. 

Ucuz yolu ekibi olarak bu yazımızda dünya şehirleri simgelerini keşfetmenize yardımcı olarak dünyaca ünlü şehir simgeleri hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur.  Dünya şehir simgeleri ve benzeri içerikler için sitemizde bulunan diğer yazılara göz atabilirsiniz. Seyahat planlarınızı en basit ve en ucuz şekilde planlamak istiyorsanız seyahatin en kolay ve en ucuz yolu için uçak veya otobüs bileti seçeneklerine sitemiz üzerinden mutlaka göz atmalısınız.