Gökçeada’da Nereleri Gezmelisiniz?
Seyahat Rehberi - July 28, 2022
about-us

Gökçeada, ülkemizin en batısında bulunan Çanakkale Boğazı'nın açıklarında yer alan bir adadır. Türkiye’deki denizlerde en büyük kara parçasını sahip olan Gökçeada, ülkemizin mutlaka görülmesi gereken eşsiz güzelliklerinden biridir. Aynı zamanda ilçe olan bu ada, ülkemizin 11 sakin kentinden biridir. Sakin ve huzurlu bir yer olduğu için gezginler ve tatil yapmak isteyen kişiler, burayı sıklıkla tercih etmektedir. Bu yazımızda Gökçeada’da mutlaka gezmeniz gereken yerleri anlatacağız.

Kaleköy

 

Merkezden 4 km uzakta bulunan Kaleköy, Gökçeada'nın tepelerinden birine kurulmuş eski bir Rum köyüdür. Burada birçok otel ve pansiyon bulunur. Kaleköy, harika bir manzarasının olması nedeniyle günbatımını izlemek isteyenlerin sık sık ziyaret ettiği yerlerden birisidir. Bu köyün en önemli özelliklerinden biri de antik yerleşim yeri olmasıdır. Köyün tepesinde bulunan eski kale etrafındaki surlar, heykeller ve mermer motiflere kadar tarihi zenginliğin göstergesidir. Köyün alt kısmında Kaleköy limanı ve havaalanı bulunur. Köyü gezmeye gittiğinizde köyün uç tarafında bulunan sabun atölyesini de ziyaret edebilirsiniz. Yunanistan'da bulunan Semadirek Adası, Kaleköy’den izlenebilir. Burası manzaranın tadını çıkarmak isteyenlerin ve fotoğrafçıların sıkça gittiği bir yerdir.

 

İlginizi Çekebilir; https://ucuzyolu.com

Zeytinliköy

 

Merkeze yakın mesafede bulunan ve eski Rum evleriyle dolu olan Zeytinliköy, yapısı hiç bozulmamış taş sokakları ile ünlüdür. Zeytinliköy’ün şarapları, dibek kahvesi ve sakızlı muhallebisi meşhurdur. Zeytinliköy, tarihi binaların yapısına zarar gelmemesi için korunmaya alınmıştır. Eski dönemlerde adanın en kalabalık yerlerinden biri olan bu köyde, günümüzde çok az kişi yaşamaktadır. Gökçeada turuna gelen kişilerin uğrayabileceği her tarafı zeytinliklerle kaplı kafeler bulunmaktadır. Bu kafelerde bir yandan gibi dibek kahvesini yudumlarken, diğer bir yandan sakızlı muhallebiyi tadabilirsiniz. Köyde konaklayabileceğiniz butik oteller de bulunur.

 

Tepeköy

 

Gökçeada turuna çıktıysanız ilk uğrayacağınız yerlerden biri Tepeköy’dür. Eskiden 1200 kişinin bulunduğu bu köyde günümüzde sadece 60 kişi yaşamaktadır. Gökçeada'nın yüksek yerlerinden biri olan Tepeköy’de Semadirek Adası ve Ege Denizi’nin muhteşem manzarası net olarak görülmektedir. Tepeköy’de bulunan 625 yaşındaki ünlü çınar ağacını gördükten sonra, ağacın çevresindeki piknik alanında manzaranın tadını çıkararak piknik yapabilirsiniz. Tepeköy’ün nefis el açması gözlemelerinden yiyerek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Gökçe adanın harika manzarasında günü bitirirken, kameranızda en güzel gün batımı manzaralarını yakalayabilirsiniz. Gökçeada gezisinde çınar altına özel araçlarla ve ilçe merkezinden taksilerle ulaşım sağlanmaktadır.

 

Eski Bademli Köyü

 

Eski Bademli Köyü Gökçeda’nın tarih kokan yerlerinden biridir. Gökçeada’nın kuzeyinde yer alan Bademli Höyüğü’nde bugüne kadar birçok arkeolojik çalışma yapılmıştır. Yapılan bu araştırmalar sayesinde adada yaklaşık 5000 yıldır insanların yaşadığı ve eskiden tepelerde çok fazla geyiğin yaşayıp öldüğü bilgilerine ulaşılmıştır. Bunun yanı sıra pek çok çağdan kalıntıların kullanıldığı höyüğün bir hükümdar tarafından yaptırılmış olabileceği düşünülüyor. Eski Bademli Köyü'ndeki Bademli Höyüğü’ndeki kalıntılarda arkeolojik çalışmalar halen devam etmektedir.

Eski Bademli Köyü tarihi zenginliği nedeniyle korumaya alınmıştır. Gökçeada'nın tepesinde yer alan bu köyden Semadirek Adası manzarası ve tarihi kale kalıntılarını görebilirsiniz. Bu köyün en önemli özelliklerinden birisi de adından da anlaşılacağı üzere her bir yanımın badem ağaçlarıyla dolu olmasıdır.

 

Bu yazımızda sizlere Gökçeada’da nereleri gezebileceğinizi anlatmaya çalıştık. Gezilecek yerler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz. Ucuzyolu ekibi olarak sizlere yenilikçi, kullanıcı odaklı ve tam müşteri memnuniyeti ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Ucuzyolu’da tüm uçak ve otobüs biletlerini tek bir platformdan inceleyebilirsiniz. Uçak ve otobüs biletleri için uygulamamızı indirebilir veya sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir; Yaz Tatiline Çıkarken Valizinize Koymayı Unutmamanız Gerekenler