Kamp Yapmanın Tam Zamanı: Kamp Ekipmanında Neler Olmalıdır?
Seyahat Rehberi - July 31, 2022
about-us

Kamp yapmak, kafa dinlemek isteyen ve doğayla iç içe olmayı seven kişilerin tercih ettiği, eğlenceli aktivitelerden biridir. Kamp hayatının güzel ilerlemesi ve iyi bir şekilde sonuçlanması için bazı kamp ekipmanlarına sahip olmak gerekir. Olumsuz doğa şartlarından ve dış etkilerden korunmanız için ya da temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için bu ekipmanları seçerken dikkat etmeniz gereken kriterler vardır. Bu yazımızda kampta hangi malzemelere ihtiyaç duyabileceğinizi ve bu malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız.

 

Kamp Çadırı Seçimi!

Kamp çadırı seçimi kamp ekipmanlarının seçiminde birinci sırada geliyor. Her ihtimale karşı yanınızda sağlam bir kamp çadırı bulundurmalısınız. Kamp çadırı zaman zaman rüzgardan, kar fırtınasından, yoğun çiğden ve sizi rahatsız edebilecek böcek ve sinek gibi hayvanlardan korunmanıza yardımcı olur. Doğru seçilmiş bir çadır sizi ve eşyalarınızı oluşabilecek tüm olumsuz etkenlerden koruyabilir. İsteğinize göre büyük veya küçük çadırlardan herhangi birini tercih edebilirsiniz. Kamp çadırı seçerken; hafif olmasına, yapısının dayanıklı olmasına, yeteri kadar büyük olmasına ve kolayca kurulup sökülebilmesine dikkat etmelisiniz. 

 

Uyku Tulumu Seçimi!

 

Kamp alanları genellikle açık ve serin alanlardır. Gündüz güneş sizi sıcak tutabilir; fakat güneş battığında hava hızla soğumaya başlayacaktır. Özellikle kış ve bahar aylarında gece soğuktan korunmak için uyku tulumu gereklidir. Uyku tulumu sadece soğuktan değil yaz kampındaki böceklerden de korunmanıza yardımcı olur. Bu nedenle kamp hazırlığı yaparken mutlaka bir uyku tulumu edinmelisiniz. Uyku tulumu seçerken su geçirmez, sıcak tutan, terletmeyen, rahat ve bedeninize uygun bir uyku tulumu seçmeye özen göstermelisiniz.

 

Mat Seçimi!

 

Kampta iyi bir uyku çekebilmek için kamp matı seçimi çok önemlidir. Uyku tulumu sizi soğuktan ve böceklerden korurken kamp matı da yerden gelebilecek soğuğu keser ve rahat bir uyku uyumanızı sağlar. Kamp matları; şişme matlar ve sünger matlar olarak ikiye ayrılır. Şişme matlar sünger matlara göre daha pahalı ve ağırdır; fakat sünger matlardan daha az yer kaplar ve daha konforlu şekilde uyumanızı sağlar. Şişme matlar delindiğinde işlevini kaybedebilir. Kısacası iki matın da avantajı ve dezavantajı bulunur. Bu nedenle kamp yapacağınız alanın zeminini dikkate alarak maç seçiminizi yapmalısınız.

İlginizi Çekebilir; Yaz Tatiline Çıkarken Valizinize Koymayı Unutmamanız Gerekenler

Kamp Lambası Seçimi!

 

Kamp bölgesinde yakınlarda aydınlatma bulunmadığı için lambanızı yanınızda götürmelisiniz. Gece karanlıkta kalmamak ve işlerinizi halledebilmek için kamp lambasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Kamp ekipmanları içerisinde kamp lambası çeşitleri oldukça fazladır. En çok tercih edilenler kafa lambası ve çadırın tepesine takılan lambalardır. Kamp lambası seçerken geniş açılı ve büyük alanları aydınlatabilen lambalar seçmeye özen göstermelisiniz. Önceden kullanılan pilli hafif lambalarının yerine güneş enerjisiyle çalışan lambalar tercih ederek, pilin bitmesi gibi olumsuz durumlardan kaçınabilirsiniz.

 

Unutmamanız Gerekenler Listesi!

 

Kamp yaparken ihtiyaç duyabileceğiniz, mutlaka yanınızda götürmeniz gereken eşyalar vardır. Kampın olmazsa olmazı olan kamp ekipmanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Çadır
  2. Uyku Tulumu
  3. Kamp Matı
  4. Kamp Lambası
  5. Su Şişesi
  6. Çakmak-Kibrit
  7. İlk Yardım Çantası
  8. Bıçak
  9. Harita ve Pusula (Şarjlı GPS cihazı da kullanılabilir.)
  10. Uygun Giysiler ve Yağmurluk
  11. El Feneri

Bu yazımızda sizlere kamp ekipmanları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Kamp ekipmanları ve daha fazlası hakkında bilgi almak için diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz. Ucuzyolu ekibi olarak sizlere yenilikçi, kullanıcı odaklı ve tam müşteri memnuniyeti ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Ucuzyolu’da tüm uçak ve otobüs biletlerini tek bir platformdan inceleyebilirsiniz. Uçak ve otobüs biletleri için uygulamamızı indirebilir veya sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Gökçeada’da Nereleri Gezmelisiniz?