Kaş Tatili Yapmak İsteyenlere Özel Rehber
Seyahat Rehberi - Aug. 14, 2022
about-us

Kaş Tatili Yapmak İsteyenlere Özel Rehber

Türkiye’de tatil denince hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin aklına ilk gelen yerlerden biri turizm cenneti olarak bilinen şehrimiz Antalya. Sahip olduğu eşsiz güzellikteki hala el değmeden korunmayı başarabilen doğası, tarihi ve kültürel dokusu, tatil sırasında gerçekleştirilebilecek aktiviteleri ile Antalya her yıl hem ülkemizden hem de dünyadan milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.

Antalya’nın her bir köşesi ayrı bir güzelliğe sahipken bazı tatil beldeleri sahip oldukları özellikler ile daha da ön plana çıkmayı başarıyor. Belek, Side, Kemer, Lara ve Kalkan ise Antalya’nın en sevilen tatil beldelerinden yalnızca birkaçı. Antalya’nın son zamanlarda en popüler ve en çok dikkat tatil beldelerinden biri ise Kaş. Sahip olduğu muhteşem güzellikler yeni yeni keşfedilmeye başlanan Kaş, el değmemiş koyları, cenneti andıran doğal manzaraları, plajları ve sizi antik dönemde bir gezintiye çıkaracak antik kentleri ile mutlaka görmeniz gereken tatil yerlerinden biri. 

Yazımızda Kaş tatili yapmak isteyenlere özel rehberlik yaparak kolaylık sağlayacak Kaş ile ilgili en çok merak edilen konular hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağız. 

Kaş’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Tatil deneyiminizi Kaş’ta yaşamak istiyorsanız Kaş’a kendi aracınızla, uçakla ya da otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Kaş için en çok tercih edilen ulaşım yöntemi ise uçak ile ulaşım. Antalya’ya bağlı bulunan Kaş için Dalaman Havalimanı biletlerine bakmanız gerekiyor. Çünkü Kaş’a en yakın mevcut havalimanı burası. Uçaktan indikten sonra ise Kaş’a ulaşabilmek için 2 saat 15 dakika daha araç ile devam etmeniz gerekiyor. Bu konuda ise shuttle adı verilen minibüs servislerinden ya da özel transfer seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

İstanbul Tüm Havalimanlarından Dalaman Havalimanına yapacağınız uçuşlar için; https://www.ucuzyolu.com/ucak-bileti/ara/

Kaş’ta Nerelerde Denize Girilir?

Kaş’ın son zamanlarda popüler tatil beldelerinden biri olmasının en önemli nedenlerinden biri sahip olduğu muhteşem güzellikteki koylar ve plajlar. Düzenlenen tekne turları ile çok az kişi tarafından bilinen muhteşem güzellikteki koylarda denize girebilirsiniz. Ayrıca Kaş’ta birçok ücretli ve ücretsiz plaj seçeneği de mevcut. Ücretli plajlar arasında en çok Patara ve Limanağzı plajı dikkati çekerken, ücretsiz plaj seçeneklerinde ise Kaputaj Plajı ve Asmaaltı Plajı en çok tercih edilen plaj seçenekleri arasında yer alıyor. 

Tatilim Tek Bir Yerle Sınırlı Kalmasın Diyorsanız; Kaş Çevresinde Nerelere Gidilir?

Kaş’ta uzun süre kalmayı düşünüyorsanız ve herhangi bir zaman sıkıntınız yok ise çevresinde bulunan diğer ilçeleri de gezip görme şansı yakalayabilirsiniz. Kaş konumu itibari ile doğusunda Demre - Finike, kuzeyinde Elmalı ve batısında Seydikemer ilçeleri ile komşu. 

Kaş Çevresine Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kaş’ta özel araç ile ulaşım eski yollar ve plansız şehirleşmeden dolayı maalesef biraz zorlayıcı olabilir. Ancak kendi araçları ile gelmeyenler ve Kaş çevresindeki diğer ilçelere ulaşım sağlamak isteyenler için birçok ulaşım seçeneği bulunuyor. Kaş merkezden kalkan minibüsler ile Kaş ve çevresindeki birçok plaja, antik kente ya da görmek istediğiniz birçok önemli tatil noktasına kolaylıkla ulaşmayı sağlıyor. 

Ucuz yolu ekibi olarak bu yazımızda kaş tatil yapmak isteyenlere özel rehberlik sağlayacak sorulardan olan Kaş'a ulaşım nasıl sağlanır, nerelerde denize girilir, Kaş çevresinde nerelere gidilir ve ulaşım nasıl sağlanır soruları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur.  Kaş tatili yapmak isteyenlere özel rehber ve benzeri içerikler için sitemizde bulunan diğer yazılara göz atabilirsiniz. Seyahat planlarınızı en basit ve en ucuz şekilde planlamak istiyorsanız seyahatin en kolay ve en ucuz yolu için uçak veya otobüs bileti seçeneklerine sitemiz üzerinden mutlaka göz atmalısınız. 

Çıkacağınız yaz tatilini kolaylaştıracak bir rehbere ihtiyacınız varsa bu yazımızı okumayı unutmayın; https://www.ucuzyolu.com/blog/yazi/yaz-tatiline-cikarken-valizinize-koymayi-unutmamaniz-gerekenler/