Kimlikle Gidebileceğiniz Ülkeler
Seyahat Rehberi - May 28, 2022
about-us

 

Kimlikle Gidebileceğiniz Ülkeler

Farklı ülkelere seyahat etmek isteyen ama yorucu vize işlemleriyle nedeniyle gözü korkan herkes için kimlikle gidilen yurtdışı turları büyük bir fırsattır. Vize alma işlemi, yurtdışına çıkmak isteyen herkesin çoğunlukla yaşaması gereken yorucu ve detaylı bir süreçtir. Her şey hazır ve planlıyken vize alamamak hayalleri alt üst edebilir. Vize stresine girmeden mükemmel bir tatil yapmak isteyen pek çok insan, son yıllarda kimlikle girilen ülkeleri ziyaret etmeye başlamıştır. Türk vatandaşları cipli kimlikle yurt dışına çıkabilir ve hatta pasaportsuz bir şekilde seyahat edebilir. Sizin için kimlikle gidilen yurtdışı turları ve ülkelerinden bir seçki yaptık:

 

 

Kıbrıs

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Akdeniz’in en büyük üçüncü adası olan Kıbrıs’ın bir turizm cenneti olduğunu bilmeyen yoktur. Deniz turizminin en dinamik destinasyonlarından biri olan Kıbrıs, gece yaşamıyla da tüm dünyadan turistleri kendine çeker. Yeni akıllı kimlik kartınızı vizesiz ibraz ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne dilediğiniz zaman gidebilirsiniz. Kimlikle gidilen yurtdışı turlarının en sevilenlerinden biri olan bu turda, Türk Vatandaşları cipli kimlikleri ile pasaportsuz olarak KKTC’ye giriş yapabilir ancak bu izin sadece 30 gün süreyle geçerlidir. 30 gün boyunca Kıbrıs'ta lüks otellerde ve birbirinden güzel plajlarda unutulmaz bir yaz geçirebilirsiniz.

 

 

 

Moldova

 

Moldova

Moldova, resmi adı ile Moldova Cumhuriyeti, Avrupa’da Ukrayna ve Romanya arasında yer alan görülmeye değer bir ülkedir. Kimlikle gidilen yurtdışı turlarında Avrupa’yı görmek isteyen kişiler için ideal bir turdur. Türk Vatandaşlarının akıllı kimlik kartı ile vizesiz seyahat edebildiği ülkelerden birisi olan Moldova’ya 90 güne kadar olan seyahatleriniz için vizesiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. 90 günden fazla Moldova’da kalmayı planlıyorsanız, sahip olduğunuz pasaport çeşidine bağlı olarak Moldova vizesine başvurmanız gerekebilir. Moldova'ya gittiğinizde kesinlikle birkaç gün geçirmeli ve ormanlar ve nehirlerle kaplı özel coğrafyasının keyfini sevdiklerinizle birlikte çıkarmalısınız.

 

 

 

Gürcistan

 

Gürcistan

Gürcistan, yıllardır Türkiye’den binlerce insanın ziyaret ettiği, mükemmel bir tatil rotası. Deniz tatile yapmak isteyene de hitap ediyor. kültürü keşfetmek isteyene de… Turist olarak gezmek ve keşfetmek istiyorsanız ülkeye vizesiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Buna ek olarak pasaportsuz turlara katılabilir ve sadece kimliğinizi göstererek rahatça seyahat edebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki sadece fotoğraflı ve çipli kimliği olan kişiler pasaportsuz ülkeye giriş yapabilir. Gürcistan, geniş meydanları, inanılmaz çeşitlilikteki doğası, heykelleri ve mimarisiyle sizlere otantik bir yolculuk sunabilir. Avrupa tarzında inşa edilmiş Piazza Meydanı, filmlerde sıklıkla yer alan Narikala Kalesi, dağ yamacına inşa edilmiş Gergeti Trinity Kilisesi ve daha fazlası sizi kendine çekebilir. Gördüğünüzde kesinlikle hayran kalacağınız yerleri ile Gürcistan, kimlikle gidilen yurtdışı turlarının en iyilerinden biridir.

 

 

 

Azerbaycan

 

Azerbaycan, Türkiye’nin kültürel olarak bağlı olduğu kardeş toplulukların başında gelir. Özellikle ortak gelenek ve dil, iki kültürü yakınlaştırır. Kimlikle gidilen yurtdışı turları seçenekleri içinde en sevilenlerden biri olan Azerbaycan turuna, vize başvurusunda bulunmadan veya pasaport göstermeden fotoğraflı yeni kimlik belgesi ile gidebilirsiniz. Bu vize muafiyeti uyarınca her iki ülke vatandaşları 90 günü geçmemek kaydıyla pasaportsuz bir şekilde iki ülkeye giriş çıkış yapabilir. Azerbaycan'da tarihi ve modern mimariyi birlikte görebilir, aktif bir yanardağda heyecan dolu anlar yaşayabilir ve geleneksel Azerbaycan mutfağının enfes tatlarının keyfini seyahatiniz boyunca çıkarabilirsiniz. Ülkenin baş kenti Bakü’de mimari harikalar statüsündeki kuleleri de görebilir, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Şirvanşahlar Sarayı’nı da gezebilirsiniz. Halı müzesini ve görenleri şaşkınlığa uğratan çamur volkanlarını gezmeyi sakın unutmayın!