Yaz Tatiline Çıkarken Valizinize Koymayı Unutmamanız Gerekenler
Seyahat Rehberi - May 28, 2022
about-us

Yaz Tatiline Çıkarken Valizinize Koymayı Unutmamanız Gerekenler

Sonunda yaz geldi ve hepimiz için yaz tatili heyecanı başladı!

Bir yaz tatili planlamak ve bunun için bavul hazırlamak en az seyahat etmek kadar keyifli! Gideceğiniz yaz tatilinde tüm yılın yorgunluğunu atmak ve sorunsuz bir tatil yaşamak içinse, önemli ihtiyaçları bavulunuza koyduğunuzdan emin olmanız gerekir.  Yaz tatili için bavul hazırlamak eğlenceli olduğu kadar ciddi bir iştir.

Stresinizi biraz daha azaltabilmek ve bavul hazırlama işini keyifli bir hale getirmek bu yazıyı için hazırladık. Yaz tatili için bavul hazırlamaya bir liste yaparak başlayın. Biz önemli olduğunu düşündüğümüz şeyleri sizin için listeledik. Bu yaz tatili bavulu listesi, işinizi çok kolaylaştıracak!

 

 

 

Acil Durumlara Karşı İlaçlarınızı Yanınıza Almayı Unutmayın!

Düzenli bir şekilde kullandığınız ilaçlarınız varsa yaz tatiline çıkarken bunları yanınıza almanızda büyük fayda var. İlaçlarınızı yanınıza alarak sağlığınızı tatilde de koruyabilirsiniz. Buna ek olarak yanınıza ağrı kesici, merhem, mide ilacı, bandaj ve yanık kremi içeren mini bir ilaç seti almayı unutmamanız oldukça önemlidir.

 

 

 

Kişisel Bakım Ürünleri ile Rutinlerinizden Kopmayın!

Cilt bakım rutininizden ödün vermek istemiyorsanız, sadece birkaç günlük yaz tatillerinde bile kullandığınız kozmetik ürünleri yanınıza alın. Bu ürünlerin küçük tatil boylarını edinmek işinizi çok kolaylaştıracaktır. Nemlendirici, deodorant, makyaj temizleyicisi, parfüm ve aseton gibi çeşitli malzemelere de bavulunuzda yer verebilirsiniz. Bu malzemeleri ayrı torbalara koyarak dökülseler bile birbirlerine karışmalarını önleyebilirsiniz. Saçlarınıza çok mu önem veriyorsunuz? Şampuan, saç kremi, saç spreyi vazgeçilmezleriniz arasında yer alıyorsa bavulunuzda bu ürünlere yer vermeyi unutmamanız gerekir. Saç kurutma makinesi konaklayacağınız otelde büyük olasılıkla mevcuttur yine de bundan emin olun.

 

 

 

Yedek Kıyafetsiz Yola Çıkmayın!

Kıyafetler, bir yaz tatili bavulunun en önemli kısmıdır. Çoraptan elbiseye kadar her giysiye bavulunuzda yer vermeniz önemlidir. Yeterli miktarda iç çamaşırı en temel öğelerden birisidir. Yaz tatiline hazırlık yaparken ilk tercihiniz hafif, pamuklu ve ince giysiler olursa sıcak havadan daha az etkilenebilirsiniz. Siyah ve koyu renk giysilerden mümkün olduğunca kaçınarak vücudunuzu serin tutabilirsiniz. Bavulunuza tişört, şort ve etek gibi yeterince rahat kıyafetler koyarsanız, herhangi bir acil durumda kıyafet sorunu yaşamazsınız. Ayrıca yedek ayakkabı ve terlik koymakta da fayda vardır. Herhangi bir lekelenme ya da yırtılma gibi durumlarda kıyafetsiz kalmak istemiyorsanız bazı giysilere ve ayakkabılara bavulunuzda fazladan yer vermek iyi olabilir. Ayrıca bazı yaz akşamları serin olur, yaz tatili bavulunuzda mutlaka sizi ısıtacak triko bir kazak ve bir pantolon da yerini alsın.

 

 

 

Güneş Koruyucular ile Korunun!

Güneşe sıkça maruz kalacak olan cildinizin yanmaması ve kurumaması için tatilde güneş kremi kullanmanız şart. Güneş kremi kullanarak cildinizi güneşin zararlı ve yıpratıcı etkilerinden koruyabilirsiniz. Günümüzde onlarca güneş kremi seçeneği var, bunlar arasından size en uygununu seçin. Eğer bol bol güneş altında kalacağınız bir yaz tatili planladıysanız mutlaka yüksek faktörlü bir krem kullanın. Unutmayın ki, güneş kremi kullanmadığınız zaman cildiniz güneş yanığı olabilir ve tatiliniz acı verici bir hal alabilir. Güneş kremi, cildinizi korurken aynı zaman da bronz bir tene de sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

 

 

 

Tatillerin Olmazsa Olmazları, Havlular

Yaz tatili deyince akla hemen masmavi denizler ve serin havuzlar gelir. Bu da bol bol su, duş ve arınma demektir. Yüzmek ne kadar eğlenceli olsa da sonrasında kurulanmak ve ıslak mayoları kuruları ile değiştirmek çok önemlidir. Havlular bu nedenle yaz tatillerinin baş kahramanıdır. Yaz tatili bavulunuza mutlaka iki plaj havlusu yerini alsın. Bir havlu sudan çıktıktan sonra kurulanmak için, bir diğeri ise üzerine oturmak ya da uzanmak için valizinizde yerini alsın. Konaklayacağınız yerde size havlu verip vermeyeceğini öğrenin, eğer verilmiyorsa, mutlaka yanınıza banyo havlunuzu da alın.

Umuyoruz bu listemiz mükemmel bir yaz tatili geçirmeniz için size yardımcı olur.