Yaz Tatiliniz İçin Plan Rehberi
Seyahat Rehberi - May 11, 2022
about-us

 

Yaz Tatiliniz İçin Plan Rehberi!

Yaz tatili herkesin yıl boyu heyecanla beklediği en değerli zamanlardan biridir. Uzun ve yorucu bir yılın ardından dinlenmek, eğlenmek ve kendini geliştirmek isteyenler için fırsatlar sunan bu tatiller, yılın kısa bir zaman dilimini ifade ettiği için çok iyi planlanmalıdır. Yolda veya gideceğiniz yerde hayal kırıklığı yaşamamak için her şeyi adım adım planlamakta fayda var. Özellikle yaz aylarında seyahat edecekler için bilet ve otellere rağbet çok yüksek olduğundan erken davranmanın, istediğiniz yerde ve zamanda plan yapmayı kolaylaştıracağını hatırlatmak gerekir. Tüm bunları düşünecek vakti olmayan, “Tatil planı yapacağım; ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.” diyenler için detaylı bir rehber hazırladık.

 

 

Gitmek İstediğiniz Bölgeleri Seçin!

Yıl boyu orada olmayı hayal ettiğiniz veya sosyal medyada görüp orayı keşfetmek için heyecan duyduğunuz bir yer henüz yoksa işe mutlaka buradan başlayın. Yaz tatili için nerede olmak istediğinize karar vermeden, diğer detayları belirlemek mümkün olmayacaktır. Bunun için de tatilin ne kadar süreceğine göre karar vermek en sağlıklısı olacaktır. Sadece birkaç günlük bir tatil için, bulunduğunuz bölgenin çevresinde bir tatil beldesi seçmek, zamanı yolda geçirmemek açısından daha verimli olabilir. Birkaç haftalık bir tatil planlayacaksanız, daha uzak bölgeleri de değerlendirebilirsiniz.

 

Aynı zamanda tatile kiminle gideceğinize göre karar vermek de faydalı olur. Eğer tek başınıza bir tatil hayal ediyorsanız yaz anıları tamamen size göre şekillenebilir; ancak kalabalık gruplar için aynı şey geçerli değil. Tatil ekibindeki diğer kişiler hangi aktiviteleri yapmak istiyorsa ortak bir karar vermek ve en azından bir ya da birkaç aktiviteyi beraber yapabileceğiniz bir destinasyon seçmek gerekebilir. Yine çocuklarla beraber planlanacak bir tatil için, çocukların da eğlenebileceği, güvenli ve daha konforlu tatil bölgelerini değerlendirmek herkes için daha kaliteli bir tatil olmasını sağlayacaktır.

 

 

Rotanızı Oluşturun!

Gideceğiniz bölgeye karar verdikten sonra, planlama yapmaya rota belirleyerek devam edebilirsiniz. Hangi bölgeden yola çıkacaksınız, tatil arkadaşlarınız ile nasıl buluşacaksınız gibi detayların da yön vermesiyle yaz tatili planınız yavaş yavaş şekillenmeye başlayacaktır. Eğer tatil bölgesine özel aracınız ile ulaşmayı düşünüyorsanız bilet almak gibi bir telaşınız olmayacağından, yolculuğunuza ara ara durup farklı yerleri keşfedebileceğiniz kısa molalar da ekleyebilirsiniz.

Varış noktanızın neresi olduğuna ve burada ne kadar vakit geçireceğinize göre, tatil bölgesindeki yapacaklarınızı da bir sıraya koymak, zamanı daha verimli geçirmenizi sağlayacaktır. Yolculuk planının ilk durağı kalacağınız yer olmak zorunda değil; otel giriş saatine kadar -yolunuzun üstünde varsa- görmek istediğiniz yerlerden birini görebilir veya yapmak istediğiniz aktivitelerden birine katılabilirsiniz.

 

 

Tatil Yapacağınız Bölgeler İçin Ulaşımınızı Belirleyin!

Tatil bölgesine nasıl gideceğinizi belirlemek için gideceğiniz yerin bulunduğunuz bölgeden uzaklığına göre karar verebilirsiniz. Yurtdışı tatillerinde uçak yolculuğu kaçınılmaz olurken, bazı tatil bölgeleri ise sadece özel araçlar ile ulaşıma izin veriyor olabilir. Sizin de nasıl bir yolculuk hayal ettiğiniz önemli olacaktır. Yaz mevsiminde yolda olmaktan keyif alanlardan mısınız yoksa gideceği yere bir an önce varmak isteyenlerden mi? Yolda geçecek vakti de tatile katarak yaz tatili süresini uzatmak istiyorsanız ulaşımınızı uçakla sağlamayı da değerlendirebilirsiniz. Bunun için erkenden uçak bileti almanız gerekebilir; aksi halde hem bütçenizi aşabilir hem de bilet bulmakta zorlanabilirsiniz. Tatili planladığınız bölgede havalimanı yoksa, otobüs yolculuğu planlayabilirsiniz. Bunun için bulunduğunuz bölge ile gideceğiniz yer arasındaki otobüs yolculuğu süresini kontrol etmenizde fayda var. 8 saat ve daha fazla süren otobüs yolculuklarını planlarken, akşam saatlerinde otobüs bileti alarak yolculuğu gece tamamlayabilir ve sabah gözlerinizi masmavi bir denize açabilirsiniz.

 

 

Konaklama Yapacağınız Yerleri Belirleyin!

Yolculuk başlangıç ve bitiş tarihine göre gideceğiniz yerde nasıl ve nerede konaklayacağınızı belirleyebilirsiniz. Eğer çadırda kalacağınız bir yaz tatili planlamıyorsanız otellere erken rezervasyon yapmanız faydalı olacaktır. Otel seçerken, tatil için hangi aktiviteleri planladığınıza göre karar verebilirsiniz. Gideceğiniz plajlara ve restoranlara yakın olması daha az günlük koşturmanız olmasını sağlayacaktır. Yaz konaklamalarında genelde kahvaltı öğünü otelde geçer; bu nedenle otel seçerken kahvaltısı ile ilgili yorumları okumanız da keyifli sabahlar geçirmeyi garanti etmenizi sağlar.

 

 

 

Artık Tatile Hazırsınız!

Geriye sadece bavulunuzu hazırlamak kaldı. Unutamayacağınız bir yaz tatili geçirmek için tatil planınız hazır. Bol bol dinleneceğiniz, eğleneceğiniz ve yeni deneyimler edineceğiniz muhteşem bir yaz sizi bekliyor.