Yurtdışına Vizesiz Çıkabileceğiniz 6 Ülke!
Seyahat Rehberi - May 11, 2022
about-us

Yurtdışına Vizesiz Çıkabileceğiniz 6 Ülke!

Yurtdışı tatili için sadece uçak bileti veya otobüs bileti alarak hiçbir vize işlemiyle uğraşmadan, her an keşfedebileceğiniz muhteşem ülkeler var. İster deniz tatili ister kültür gezisi herkesin beklentilerini karşılayacak önerilerle dolu, vizesiz seyahat edebileceğiniz 6 ülkeyi sizler için derledik.

 

Filipinler

Bembeyaz kumsallar, cam gibi berrak deniz ve göz alabildiğine mavilikler, tatil için hayal ettiğiniz görüntüler ise Filipinler’e hemen uçak bileti bakmaya koyulmalısınız. Türkiye’den vize almayan turistik bölgeler arasında yer alan Filipinler, pek çok adacıktan oluşan bir Asya ülkesidir. Eğer bol bol dinlenmek ve tazelenmiş bir şekilde ülkeye dönmek istediğiniz bir yurtdışı seyahati planlıyorsanız, aromaterapik masajları ile ünlü bu ülke tam size göre alternatifler sunacaktır. Yılın büyük bir kısmında havaların sıcak olduğu Filipinler’e gitmek için en ideal zamanlar olan Mart, Nisan ve Mayıs aylarından birini tercih edebilirsiniz. Ülkede kaldığınız süre boyunca birden fazla adayı deneyimlemek için feribotlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Puerto Princesa Yeraltı Nehri’nde botlarla gezintiye çıkabilir ve yine aynı listenin bir diğer üyesi olan Pirinç Tarlaları’nı görebilirsiniz. Ülkeyi ziyaret etmişken bazilikaları, katedralleri ve simgesi haline gelmiş en önemli mimari yapılarından biri olan Fort Santiago ‘yu da mutlaka ziyaret edin. 

Gürcistan

Türkiye’de en çok tercih edilen vizesiz yurtdışı seyahat seçeneklerinden biri, Güney Kafkasya ülkesi olan Gürcistan’dır. Başkenti Tiflis olsa da Gürcistan’da, yaz aylarında tatil bölgesi olarak tercih edilmesiyle en çok Batum bilinir. Buraya ulaşım Türkiye’den karayolu ile yapılabildiğinden tatil programınızı yaparken otobüs bileti araştırmakta da fayda var. Eğer deniz tatili planlıyorsanız Batum’a yaz sonu bahar aylarında gelerek muhteşem doğa manzaralarına tanıklık edebilirsiniz. Bot ve yelkenlide yapacağınız gezintiler ile maviliğe doyabilir, gündüz şehrin tadını bisikletle gezerek çıkarabilirsiniz. Üstelik gece hayatı sevenler için de Batum, tercih etmek isteyeceğiniz bir konaklama bölgesi olacaktır.

Katar

Arap Yarımadası’nın körfez ülkesi Katar, avantajlı coğrafyası sayesinde pek çok farklı konseptte tatil yapma imkanı sunar. Muhteşem plajları ile deniz tatili için uygun bir destinasyon olan bu ülkenin çöl aktiviteleri de oldukça meşhur. Aynı zamanda etkileyici bir tarihe sahip olan Katar’da kültürel bir gezintiye çıkmak isteyenler de aradığını mutlaka bulacaktır. Katar’ı deniz tatili için ziyaret ediyorsanız, Muz Adası, Zekreet veya Dukhan varış noktanız olabilir. Ancak yurtdışı seyahat amacınız çöl turizmi ise, Katar Çölü’nde kum tepelerini görebilir, develere binebilir hatta çölde konaklamayı deneyimleyebilirsiniz. Katar’ın başkenti Doha ise konaklamak, alışveriş yapmak ve müze ziyaretleri için seyahatin merkez noktası olarak seçilebilir.

Peru

Güney Amerika’nın en etkileyici ülkelerinden biri olan Peru’da tatil yapmak için uzun bir vakit ayırmanız gerekebilir. Oldukça fazla doğa harikası ve bu bölgelere özel spor aktivitesi olanağı olduğu için hareketli yurtdışı seyahati hayal edenleri tatmin edecektir. Peru denince akla ilk gelen yer olan Machu Picchu’ya varmak hedefiniz olduğu sürece bu yolculukta Peru’ya dair pek çok şeye de tanıklık edeceksiniz demektir. Örneğin And Dağları’nın muhteşem havasına, etkileyici bulut manzaralarına ve buzulları görmeye doyacağınız Inka Trail veya Salkanay gibi trekking programlarına katılarak Machu Picchu’ya ulaşabilirsiniz. İspanyol esintilerini bolca hissedeceğiniz And Dağı’nın eteklerindeki Cusco şehrinde yöresel detaylara tanıklık edebilirsiniz. Cusco’dan geçerek yine Machu Picchu’ya ulaşabilirsiniz. Machu Picchu UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve toprağın içine yavaş yavaş gömülen bir bölge olduğu için günlük ziyaretçi sayısı kısıtlı; bu nedenle erkenden bilet almanızda fayda var. Peru’ya gelmişken, kum tepeleri olması gerektiğinden dünyada sayılı bölgede yapılabilen ‘sandboarding’ deneyimleyebilir, vakitiniz varsa Peru’yu havadan izleyip gizemli Nazca çizgilerini görebileceğiniz turlara katılabilirsiniz.

 

Singapur

Malezya’nın güneyinde yer alan ve dünyanın en renkli ada ülkelerinden biri olan Singapur, vizesiz tatil yapabileceğiniz en keyifli yer olabilir. Yılın hemen her döneminde kolaylıkla bilet bulabileceğiniz bu ülkede hem doğaya hem de birbirinden güzel mimari yapıya doyacaksınız. Pek çok farklı milletin bir arada yaşadığı Singapur’da; Çin kültürünü yansıtan restoranlar, tapınaklar, pazarlar bulabileceğiniz Chinatown, Orta Doğu esintilerini hissedeceğiniz Arap mahallesi olarak bilinen Kampong Glam, Hint tatlarını tadıp pasajlarından alışveriş yapabileceğiniz Little India gibi mahalle ve bölgeleri ziyaret ederek farklı kültürleri keşfedebilirsiniz. Eğlenceli vakit geçirmek için birbirinden güzel tema parkları barındıran Singapur’a gelmişken mutlaka gece safarisine katılın. Bununla beraber  Universal Studios Singapur ‘u görebilir veya Esplanade – Theatres on the Bay’de sergilenen performans sanatlarından birini izleyebilirsiniz. Adanın imzası denilebilecek Merlion Heykeli ile bir fotoğraf çektirebilir, Singapur Nehri’nde tarihi teknelerle tura çıkabilirsiniz. Yurtdışı denince alışverişten bahsetmemek olmaz; lüks mağazaların bulunduğu göz alıcı yerlerden biri olan Orchard Road’da aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Tunus

Vizesiz yurtdışı seyahat rotalarından biri de Tunus’a çizilebilir. Oldukça zengin bir tarihe sahip olan bu İslam ülkesinde her mevsim bambaşka deneyimler yaşamak mümkün. Dünyanın en sıcak çölü olarak bilinen Sahra Çölü’nün bu topraklarda olduğunu bilen pek çok turist için her yıl Tunus’a kültür turları düzenlenir. Eğer çölde develerle gezmeyi deneyimlemek ve kum tepelerini ziyaret etmek istiyorsanız tatil tarihinizi sonbahar aylarında seçmeniz daha keyifli vakit geçirmenizi sağlar. Akdeniz’e kıyısı olan bu ülkeye yaz aylarında gelerek deniz tatili de yapabilirsiniz. Son olarak Tunus’a hangi mevsimde gelmiş olursanız ülkenin en çok bilinen mimarilerinden El Djem Amfi Tiyatrosu’nu, göz kamaştırıcı güzelliğiyle Chott el Djerid tuz gölünü, Kartaca’daki müze ve sarayları ziyaret etmeden dönmeyin.